Френски мастиф

информация

Произход: Франция
Средна възраст: 5-6 години
Размер: Мъжки: 60-67 см. Женски: 57-65 см
Тегло: 55 - 65 кг
Темперамент: Бдителен, всеотдаен, лоялен, смел
Обучение: Средно, обучение, извършено от някой опитен
Специфични заболявания: Предразположени към множество генетични заболявания
Цветове: кафяво, червено, махагон

Характеристики и обща информация за породата френски мастиф

Нарича се още Кучето от Бордо и стана известно на всички след излизането на филма „Търнър и Хуч“ през 80-те години. Дотогава то не беше много познато извън Франция. Произходът на тази порода е загадка, но има слухове, че произхожда от Молос, кучето-прародител на тибетския мастиф и неаполитанския мастиф. Има и други хора, които казват, че е дошло от кръстосването на булдога с мастифа. Това е много силно животно, добър защитник и е много популярно като домашен любимец. Израства в Бордо, Франция, където е използван като куче пазач за стада животни.

Това е голямо куче, което се нуждае от храна в изобилие и е доста скъпо за поддръжка. Следователно, през първите 2-3 години от живота, когато се развие, той се нуждае от впечатляващи количества храна. С напредването на възрастта нивото на активност ще намалява и количеството храна, от което се нуждаете. Той ще яде както суха, така и полувлажна храна, но в последната се препоръчва по-малко. Експертите твърдят, че най-добрата храна за кучета от породата френски мастиф е домашно приготвена.

Колко лесно е да се обучи френски мастиф

Препоръчително е тренировката да се извършва от спокоен мъж с нежен глас. Избягвайте онези, които имат внушителни гласове, защото те няма да се подчиняват. Той трябва постоянно да бъде похвалян и насърчаван и ще може да реагира на обучението само ако то се извършва по положителен, но твърд начин.

Личност

Това е интелигентно, масивно животно, но в същото време много отдадено, привързано и лоялно. Той не е шумен и веднага ще се привърже към господаря си и семейството си. Предпочита да се държи на открито, но ще се побере доста добре и в апартаменти. Препоръчително е обаче да се разхождате ежедневно.

Френски кученца мастиф: Между 6 и 8 пилета, през целия живот