Новини и събития

Доц. д-р Вержиния Боянова и гл. ас. д-р Константин Теодосиев бяха удостоени с отличия на Софийския университет

На тържествена церемония в Ректората на Софийския университет ректорът проф. д-р Георги Вълчев удостои доц. д-р Вержиния Боянова и гл. ас. д-р Константин Теодосиев с отличия на Алма матер.

Научен семинар по проект "Ефективни изчисления и алгоритми. Приложение при решаване на теоретични и практически проблеми от различни научни области"

На 23 май 2024 г. в Заседателната зала на Факултета по математика и информатика се проведе научен семинар по проект "Ефективни изчисления и алгоритми. Приложение при решаване на теоретични и практически проблеми от различни научни области.", дейност 3.4 на проект SUMMIT на Софийския университет „Св. Климент Охридски.

Тържествено връчване на наградите на победителите от конкурса за превод от немски език в памет на проф. д-р Борис Парашкевов

За трета поредна година Катедра „Германистика и скандинавистика“ проведе Студентски конкурс за превод от немски език на името на проф. д-р Борис Парашкевов, изтъкнат германист с международно признание, завещал наред с ценните си научни публикации и богато преводно творчество от немски и фински език.

Всички новини
 
Кандидатстудентска кампания 2024

Заявления за явяване на конкурсните изпити - втора сесия:
от 5 март до 3 юни 2024 г.

https://online.uni-sofia.bg

Университетска библиотека

Университетско издателство

Астрономическа обсерватория

Кариерно развитие на студенти

Алумни клуб