Руните и тяхното значение за начинаещи. Какво представляват руните, как да работим с тях и как да ги активираме

В днешно време повечето хора знаят какво представляват руните, но преди десет или петнадесет години имаше много малко познания за тях в публичното пространство. Сега има море от информация, но колко от нея е полезна - не всички начинаещи могат да я оценят. Руните са старонорвежката азбука, която се използва за магически цели от древни времена. Руните се използват широко от езотериците, някой се придържа към традицията, а някой друг създава нови странни форми на рунически практики, така че е трудно за начинаещ да разбере това.

Практикуващите, които за първи път се сблъскват с руните и северната традиция, се интересуват от същия въпрос: как и откъде да започнат? От придобиването или производството на набор от руни за гадаене, развитието на точно това гадаене, запознаване с древни текстове и скандинавската митология? Би било правилно да го направите едновременно. Ако практикуващият няма опит с гадаене, тогава това също трябва да се научи. Разбира се, трябва да запомните имената на руните на Elder Futhark и техните значения. След това можете да се запознаете със скандинавската митология, в преразказването на съвременни автори и едва след това да изучите ключовите текстове на северната традиция: на първо място, това са по-старите и по-младите Еда, рунически поеми.

Препоръчително е да запомните всички скандинавски богове: легенди за тях, споменавания в древни текстове, кой от тях е приятели или врагове с кого, какви знаци има всяко божество или какво може косвено да го посочи. Изучаването на руните задължително трябва да включва потапяне в митологията на северните народи. Ще бъде страхотно да направите първия комплект руни със собствените си ръце, с известно усилие, като същевременно проявявате креативност.

Етика при работа с руни

Обществото на древна Скандинавия се придържаше към коренно различен морал от християнския, характерен за нашето общество. Припомнете си поне викингите и човешките жертви на боговете. Следователно етиката на определено магическо произведение се определя от неговия автор. Ако той е в състояние да направи нещо с помощта на магия (дори любовно заклинание или повреда) и знае как да използва правилно руните, тогава той има пълното право да го направи.

Как работят рунически амулети и руни

Символите или формулите, изобразени на носителя, вече имат сила сами по себе си. Достатъчно е да ги активирате, за да започнат да работят. Активирането се извършва от четирите елемента, дъх и кръв. Традиционно руните са издълбани върху дърво или камък, понякога оцветени (с кръв на човек или животно, както и с охра, чийто състав е най-близък до кръвта). Много практикуващи рисуват руни просто на хартия, обяснявайки, че е направена от дърво, което означава, че е доста подходяща среда. Наистина това е така, но си струва да си припомним, че руните бяха точно „изрязани“, в процеса традиционно се използва нож.

Как се изграждат снопове от руни

Ясните правила, по които се съставят галдрастави или формули, не са известни със сигурност, въпреки че най-вероятно са съществували. Ако погледнете как изглеждат автентичните древни галдрастави, можете да видите, че руните са свързани чрез общи части, едната може да бъде основната и по-голяма от останалите по размер, а останалите, като че ли, са второстепенни, имат еднакъв размер. Има формули, просто написани в един ред - runetains.

В мрежата има много авторски творби с многократно повтарящи се руни и сложен модел, наподобяващ модели за плетене на салфетки на една кука. Това е излишно: не е нужно да повтаряте руната много пъти, за да вложите достатъчно от нейната сила в работата. Ако операторът не знае как да даде възможност на един символ, няколко няма да му помогнат. Изключение правят добре познатите формули, например три феху, четири туризаз. В тях всеки знак има различно свойство и предназначение. Например: „Изрязвам руни, турове и още три: похот, лудост и безпокойство“.

Вярвате ли на руните

Да не знаеш как работят руните, как да ги използваш в магическата си работа, разбира се, поражда недоверие. Без това обаче нищо няма да излезе. За да разбере как да работи с руни, начинаещият не се нуждае от подробни инструкции, а от потапяне в скандинавската митология и традиция, четене на по-старата и по-младата Еда, рунически стихотворения. Трябва да усетите руните със сърцето си. Те често са груби в отговорите си, като близък и предан, но донякъде груб приятел. Трябва да се помни, че руните идват от дълбините на вековете, доказвайки тяхната магическа сила и безусловна полза за хората. Така че по-скоро трябва да зададете въпроса по следния начин: възможно ли е да се доверите на себе си, като практика, със своите знания и опит.

Как да овладеем техниката на руните

За да започнете да използвате руните за свои цели, трябва да се потопите в северната традиция, да установите контакт с боговете, за да станете „свои“ за скандинавския егрегор. Колкото по-добре успеете да направите това, толкова по-силна ще бъде всяка магическа работа. Самата технология за гадаене и издълбаване на руни е проста, дори начинаещ може да я овладее. Важно е да се установи дълбока връзка със скандинавските богове на духовно ниво, да се разбере как са живели хората в древна Скандинавия и да се придържаме към същите житейски принципи. Например, бъдете смели и издръжливи. Важно е също така да не се страхувате от житейските трудности, а да сте искрени в отношенията с хората, да казвате директно какво мислите, да цените приятелството, да бъдете гостоприемни. За да разберете по-добре как да постигнете това, можете да прочетете например „Речи на Висшия“.

След това можете да развиете умения за гадаене и да режете рунически пръчки. Те са направени за различни цели. Древните северни магьосници са използвали магия, за да лекуват и привличат богатство, да спечелят любов, да защитават от врагове, да лекуват животни и да получат добра реколта. Следователно човек не трябва да се ограничава само до духовни цели, като придобиване на мъдрост и развитие на визия. Един мъдър и проницателен магьосник първо ще се погрижи за земното.

Как да използвате руни, без да се нараните

Има няколко правила, спазвайки които можете да сте сигурни, че изучаването на северната магия няма да завърши с неуспех за начинаещ практикуващ. Много начинаещи магьосници смятат, че руните са опасни, но не са. Да, тяхното влияние е наистина много силно. Има висок праг за навлизане в традицията, набор от правила и вектор за работа върху себе си. За да не се нараните, трябва да спазвате предпазните мерки. Тогава всичко ще бъде наред и резултатите ще бъдат постигнати, но никой няма да страда, включително и самият практикуващ.

  • „Който не ги разбира, не трябва да реже руните“, това е най-древното и основно правило. Необходимо е да се проучат подробно самите руни и северната традиция, преди да се започне практическа работа.
  • Работата с руни винаги е призив към боговете. За работата трябва да сте благодарни - оставяйте подаръци. Ако това не бъде направено, богът или асът може да избере свое собствено плащане за помощ и такова, което практиката не харесва.
  • Някои практикуващи смятат, че е необходимо да се оцветят издълбаните руни и пръчки със собствената им кръв, но това може да се направи само за „своите“, членове на семейството, роднини и близки. Но не за случайни запознанства и не за клиенти.
  • Невъзможно е да се работи без предварителна диагностика и оформление за резултата от работата.
  • Забранено е да се „прави добро“ на хората с магия, без да се пита.
  • Трябва наистина да следите възможностите си и да не поемате всичко.

Диагностика на руни за начинаещи

Гаданията по руни са споменати за първи път от Тацит. Според него древните магьосници на север хвърляли дървени пръчки с издълбани върху тях символи (вероятно руни) върху платното, изваждайки ги от торбата, и според местоположението на тези пръчки правели предсказания за бъдещето. Съвременните рунолози правят същото. Можете да получите специално платно за хвърляне на руни, върху което можете да бродирате, например, скандинавски мотиви, както и красива чанта за съхранение на комплект руни. Трябва да хвърляте, докато стоите, от себе си, като разстилате платното пред себе си на пода. За един въпрос се вземат няколко руни, в идеалния случай 3 - 5. Първо се тълкуват тези, които са по-близки, а след това далечни. Не можете да гадаете повече от веднъж по един и същи въпрос, ако отговорът не ви харесва. Препоръчително е да не задавате много въпроси наведнъж, 2-3 са достатъчни.

Ако нямате необходимите умения, знания и способност да направите сами руни, можете да закупите руни за начинаещи, за предпочитане от майстор, а не в езотеричен магазин. В краен случай това ще стане, но след това трябва да ги привикнете към собствената си енергия за известно време и след това да ги посветите с помощта на четирите елемента. Такъв инструмент ще бъде „жив“ и работещ.

Доста често получавам писма на лични съобщения с молба да кажа къде и от кого можете да научите магия на руни. Въпросът възниква толкова често, че е по-лесно да се опише цялата система на образование и обучение направо в блога.

Така. Ще започна, като повторя изтръпната истина за стотен път:. Това е доста сериозна техника, която изисква предварителна подготовка, развитие на възприятието, укрепване и трансформиране на енергията на ученика. Това е като огромна щанга, тежаща сто кила. Какво ще се случи с зелен начинаещ, който току-що е дошъл във фитнеса, ако се опита да вдигне такава тежест в движение, още на първата тренировка? - Отговорът е очевиден: в най-добрия случай човек просто няма да успее, в най-лошия ще осакати или пренапрегне. Трябва да преминете през много тежки тренировки с по-леки черупки, преди изобщо да се говори за желаната 100-килограмова щанга. Същото е и с руните. Преди да се заемете с рунически настройки, човек трябва да натрупа опит в овладяването на по-прости и по-меки енергии, да укрепи енергията си с тяхна помощ и да развие енергийните си „мускули“. Тогава последващото обучение ще бъде лесно и гладко, няма да има затруднения или неприятни усещания, а практическите резултати ще надминат най-смелите очаквания. Какво се случва, ако се опитате да научите човек без подготовка? - Има два варианта: или той няма да се провали абсолютно НИЩО (просто няма да има достатъчно енергийни „мускули” за провеждане и насочване на енергиите на руническия кръг някъде), или енергията на неподготвен човек може да не издържи и да се провали в процес на настройване или след това. Това е изпълнено с много различни проблеми както със здравето, така и в други области на живота.

Коя е добрата подготовка преди овладяването на магията на руните и какво не? В познатите ми училища се препоръчва да се започне с техника, наречена Космоенергетика (CEN). По произхода си е доста далеч от северната магическа традиция и това предизвиква недоумение сред мнозина, които искат да се докоснат до руните: защо, казват те, учителят ми налага някакви лечебни канали и ме призовава да практикувам с тях, когато аз искам магия, в традицията на Севера. Въпреки че причината „защо“ тук е ясна и очевидна за всички, с изключение на начинаещ, който се втурва към заветната си щанга, тежаща сто кила. Посвещението в космоенергетиката и интензивната практика с канали е прост и бърз начин за развитие и укрепване на енергията, достъпен за всеки човек. Успешният опит от практиката с KEN каналите на практика е гаранция, че няма да има проблеми с овладяването на руните в бъдеще или поне човек ще може да възприеме нормално инициациите и да започне работа. Може да се каже, че CEN каналите са много малките тежести, вдигането и работата с които подготвят човешката енергия за работа с по-тежки снаряди (рунна магия).

Но различните преживявания от посещение на рунически уебинари, медитация върху икони на руни, опити за независима подготовка, уви, не са. Също така опитът ви в биоенергетиката, различни манипулации със собствената ви енергия и истории за това колко готино усещате всички енергии на руническия кръг (които просто нямате преди инициацията) не могат да се считат за достатъчна подготовка. Защото, пак повтарям, целта на обучението е развитието и укрепването на енергийното тяло, изграждането на „мускулите“, а не въобще да се удря главата и да се развива въображението на бъдещия практикуващ.

Да, може да изглежда несправедливо, обидно и погрешно, но такъв е животът. Изучаването на руни изобщо не започва с промиване на мозъка, изучаване на информация, не с независими експерименти, а с разработването на съвсем различна техника. И тази техника, подобно на руните, не се овладява за два дни. Обикновено, за да получите посвещения в първия, "будистки" блок на KEN, отнема няколко седмици и за това трябва да отидете при учителя и да се срещнете лично с него. И след това все още тренирайте, практикувайте известно време с получените енергии... И това всъщност е най-лесният, бърз и безопасен начин да овладеете магията на руните в някакво бъдеще.

Има ли изключения от общото правило? Има, разбира се, къде без тях. Понякога подготовката не започва с космическа енергия, а с някаква друга външна енергия, технология, например, и следват каналите на CEN. Понякога менторите решават, че с руническите настройки човек трябва да изчака и вместо това да овладее нещо друго. Но нито един сериозен учител няма да допусне до руните неподготвен човек, който няма опит в работата с други енергии и не е подредил енергията си. Освен ако, разбира се, той няма ИСТИНСКИ рунни енергии, а не някакво писмо на филкин.

И не, не можете да го направите онлайн. Това по принцип е невъзможно, колкото и да сте уверени в това от тези, които печелят пари чрез онлайн манипулации. Те уверено ще обещаят това, но ние не сме деца, нали? Не и от книгата. Защо, защо... Защото по същата причина водата е мокра. Авторите и издателите на такива книги също често обещават почти самопосвещение в руните по време на четене. Или в най-лошия случай натрупване на сила чрез медитация/упражнение, описано в книгата. Можете да ги разберете - иначе никой няма да го прочете, тиражът не може да се завърти. Но да го разбереш и да го повярваш са две напълно различни неща.

Уважаеми търсачи на силата на северната традиция. Изхвърлете илюзиите, рекламните обещания и приказките. Истинските руни са сериозни. Няма да е бързо. Няма да е безплатно. Няма да е без физически контакт с Runemaster. Ако не сте готови да положите усилия, да понесете неудобства, да отидете някъде, да завършите задачи и да поемете значителни разходи - оставете идеята с руни. Майстор Рейки - във вашия град вероятно го учат и е напълно възможно да го получите онлайн. И оставете руните упорити и безкористни. Само такива хора имат шанс да научат това някой ден.

Да, мога да посъветвам. Но само за тези, за които това е наистина важно, които искат, могат и ще действат, а не просто споделят мечтите си за руните и припадат при първото препятствие по пътя. Решете сами дали си струва да попитате.

Ъгловите, леко удължени необичайни букви - руни, представляват интерес за много хора. какво е то все пак? Азбуката на предците на съвременните германци, англичани, шведи и норвежци или магически символи за ритуали? В тази статия ще отговорим на тези въпроси и ще разберем как да използваме руни за начинаещи.

Екскурзия в историята

Повечето от племената на Северна Европа са използвани за две цели:

  • като фонетични знаци,
  • като система от пиктограми.

В първия случай руните се използват за писане на думи и четене на записи. Но във втория тези символи служеха като средство за комуникация с другия свят. С помощта на руни те влияят на времето, лекуват болни и дори подобряват финансовото си състояние. Тези символи бяха изписани върху оръжия, маси, къщи и изобщо, където е възможно. Но не всеки притежаваше това тайно знание.

В днешно време получаването на необходимата информация не е трудно. И затова гадателите и магьосниците са толкова нетърпеливи да научат магията на руните. За начинаещи езотерици това е прекрасен начин да попълните базата си от знания. Те сякаш отварят прозорец към нов, интересен и необичаен свят. Тези, които започват да изучават руни, отбелязват, че в живота им започват да се случват чудеса. Те имат по-добра интуиция. Освен това, като научите това умение, можете да помогнете не само на себе си, но и на роднини и приятели.

Има два напълно различни начина за използване на тези необичайни знаци. Първо, с тяхна помощ можете да подобрите здравето си, да премахнете щетите и да разрешите семейни проблеми. И освен това има гадаене на руни. Те ви позволяват да си спомните миналото, да погледнете настоящето и да отворите завесата на бъдещето. Но изучаването на руни за начинаещи не започва с това. Първо трябва да ги опознаете по-добре.

Типове руни

Има невероятен брой различни магически символи:

  • скандинавски,
  • датски,
  • готически,
  • Немски,
  • шведско-норвежки.

В древни времена всяко племе е използвало свои собствени руни. Но в днешно време скандинавските са най-популярни. Руни за начинаещи можете да намерите на следното изображение.

Можете да ги направите сами или да ги закупите в магазина. Освен това, за разлика от картите Таро, руните могат да бъдат прекрасен подарък за роднини и приятели, които се интересуват от езотерика.

Активиране на руни

За да придобият магическа сила фонетичните знаци на нашите предци, първо трябва да ги опознаете. Освен това трябва да активирате руните. За начинаещи това изобщо не е трудно. Необходимо е да вземете всяка руна, да я разгледате внимателно, да усетите енергията, която излъчва и да прочетете какво означава. Това трябва да се направи с всеки герой. В същото време не трябва да бързате. Опитните езотерици казват, че всеки ден трябва да бъде посветен на една руна.

Друго нещо е, ако сами си направите магически инструмент. В този случай активирането става автоматично. Просто, когато правите всяка руна, трябва да произнесете нейното име, да прочетете нейното значение.

Човекът и магическите символи трябва да създадат едно цяло. Само в този случай руните ще могат да отговорят на всички ваши въпроси и да помогнат при решаването им.

Стойности на руни (1-12)

Така че почти всички езотерици използват скандинавски символи. Това са 24 напълно различни руни. Те се различават по външен вид, значение и енергия. Някои от тях са по-агресивни, сякаш духат. Такива руни имат отрицателни интерпретации. Други са топли или дори горещи. Помислете за първите 12 руни.

  1. Феу е един от най-известните символи. Това е руната на богатството, защитата и постиженията. В любовните въпроси символизира бивши партньори и връзки.
  2. Уруз е символ, който обозначава сила и победа. Това е руната на здравето, силата, тя ви позволява да изпълните всички планове и мечти.
  3. Turisaz - критична ситуация, проблеми, разрушение. Този символ означава, че трябва внимателно да обмислите обстоятелствата.
  4. Ансуз е руна, която означава очакване, мъдрост и буквално се превежда като "уста". Може да се тълкува като изпит, интервю, важни преговори, влюбен – сърдечен разговор.
  5. Символът Райдо символизира пътя, пътуването. Но освен това руната може да означава и духовно движение и самоусъвършенстване.
  6. Кано - огън или факла. Руната символизира енергия, сила, сила. Има някои прилики с Уруз в тълкуването. Но в същото време този символ показва, че скоро ще дойде благоприятен период и това ще се случи без никакви усилия от страна на човек. В любовното гадаене символизира мъж.
  7. Гебо е доста често срещана руна. Тя приема своето начало в значението на "дар". Това е един от най-благоприятните знаци, означаващ щастие, късмет, радост. Тази руна много често се използва при изготвянето на специални формули за благополучие, богатство.
  8. доста често се сравнява с картата Таро "Колелото на съдбата". Всъщност техните значения са почти идентични. Този символ може да има както положителна интерпретация, така и отрицателна. По правило руната показва, че всичко върви в правилната посока и човекът няма за какво да се тревожи. С отрицателни руни наблизо, Вуньо може да се тълкува като застой в бизнеса, невъзможност за напредък.
  9. Hagalaz (Hagall) - буквално преведено "градушка". Това е символ на спонтанно унищожение, крах на надежди и планове. Той предупреждава, че лицето вече не контролира напълно ситуацията.
  10. Nautiz е руна, която не само показва ситуацията, но и обяснява какво да правите. Буквално се превежда като "не бързай". Най-често руната пада, когато човек има много проблеми в живота. Символът дава съвет: „Трябва да бъдете търпеливи“. И всъщност всичко, което се случва в живота, не е случайно и човек трябва смирено да приеме изпитанията на съдбата.
  11. Иса - изобразен като вертикална пръчка. И това не е случайно. Изглежда показва, че е настъпил период на стагнация. Трябва да оставите настрана всички случаи и да ги погледнете от другата страна. По това време няма да можете да успеете, но в същото време нищо не ви заплашва.
  12. Yer означава "реколта". Руната символизира получаването на финанси, но не само спечелването на лотарията. Това е заслужена награда. Въпреки това, руната не винаги показва материални ценности. Да кажем, че един човек много дълго време търсеше местоположението на момиче. Ако Йер изпадне, тогава всичко му се получи и тя най-накрая ще му обърне внимание.

Стойности на руни (12-24)

Сред следващите 12 руни можете да намерите както положителни, така и отрицателни. Но трябва да разберете, че във всеки отделен случай стойността може да варира и зависи от различни фактори. Ако се чудите откъде да започнете да изучавате руни, тогава трябва да изучите тези интерпретации за начало:

  1. Eyvaz е руна, която означава, че всяко препятствие може да бъде преодоляно. Дойде моментът да съберем сили и да действаме решително.
  2. Пърт е символ на скръб и разочарование. Вероятно някои събития ще направят човек много притеснен. В любовното гадаене това може да означава прекъсване. Понякога това показва, че някаква тайна скоро ще бъде разкрита на човек.
  3. Алгиз е руната на промяната. В живота на човек ще се случи събитие, което напълно ще промени живота му. Това най-вероятно е нещо добро и мило, може би появата на нов човек в живота ви. Освен това защитата, талисманът има значение.
  4. Soulu е доста положителна руна. Това означава енергично повишаване на силата, способност за преодоляване на всякакви препятствия. Може да се използва и за почистване с руни. За начинаещи това ще бъде чудесен начин да укрепите духовната си сила.
  5. Тейваз - съперничество, състезание. Може да означава конкуренция. В някои случаи се тълкува като необходимост от справяне с трудностите.
  6. Беркана е символ на семейството, раждането. Може да представлява майка или деца. В професионалната сфера това означава кариерно израстване. А в любовта - подобряване на отношенията.
  7. Evaz е друга руна на промяната. Но в този случай все пак става въпрос за преместване в нов дом, смяна на работата.
  8. Манназ - символизира потайност и скромност. Ако човек планира бизнес, тогава точно тези качества ще му трябват. Руната също така означава, че не можете да го направите сами и ще са необходими по-влиятелни покровители, за да завършите успешно делото.
  9. Лагуз е символ на интуитивно познание, скрити способности. Само собствената му интуиция може да помогне на човек в решаването на проблем.
  10. Inguz - успешно решение на дела, подаръци. Това може да означава опознаване на вашата сродна душа, нови чувства и емоции. Скоро един етап от живота ще свърши и ще дойде друг.
  11. Отал - просперитет, семейно богатство, закупуване на нови неща или мебели. Може просто да означава пари (тяхното присъствие).
  12. Dagaz - преодоляване на препятствия, възможност за растеж на картера, успешни начинания. Руната разкрива на човек, че в него е скрит голям потенциал. Дори и сега да има много проблеми, той може да ги реши, като прибегне до вътрешен резерв от сила.

Один - силата на рока

В някои гадания има 25 руни. И последната от тях е Одина. Това е празна руна, която няма графично изображение. Смята се, че тя олицетворява съдбата, съдбата. Ако изпадне при гадаене, тогава всичко, което е предназначено за човек, определено ще се случи. Руната показва, че текущата ситуация е под контрола на висши сили и няма да работи да я промени.

Освен това има и друго значение. Один може да се тълкува като голяма промяна. За добро или за лошо? Всичко ще зависи от символите, които ще паднат следващите. Почистването на руни за начинаещи се извършва именно с помощта на Одина, тъй като отсъствието на символи е най-лесно да си представим. Но трябва да се разбере, че това не е просто празнота – това е преход към друго измерение, към нещо, което е извън разбирането на много хора.

Принцип на действие

Изучавайки всичко за руните за начинаещи, възниква естествен въпрос, но как работят те? Въпреки че за повечето практики тази информация не е важна, препоръчително е да се запознаете с нея. Трябва да се разбере, че ако не разбирате принципа на руните, това не означава, че те няма да работят. Въпреки факта, че мнозина не знаят как работят телевизорите, това не им пречи да се наслаждават на любимите си телевизионни предавания. В езотериката същият принцип.

В материалния свят често се сблъскваме с предмети, за които не знаем практически нищо. Оказва се, че всеки от тях има специална енергия (вибрации). Всеки обект взаимодейства с космоса и няма никакво значение дали е анимиран или не. Всяко камъче или клонка носи заряд на енергия (положителен или отрицателен).

По същия принцип хората избират своите бижута. Някои са благоприятни за тях, докато други, напротив, имат разрушителна сила. И така, на всяка руна (с изключение на Одина) е нарисуван определен символ. Създава определено поле около себе си. В същото време руната взаимодейства с космическите сили и дава на човека необходимите прогнози.

Докато научавате всичко за руните за начинаещи, трябва също да разберете, че системата от пиктограми не е перфектна. Отнема време да свикнеш.

Що се отнася до руническите формули за подобряване на здравето, премахване на щети и други подобни, принципът на руните е същият. Набор от определени символи предизвиква енергийни промени в заобикалящия човешки свят. Но в същото време много зависи от способностите на човек, неговата аура, силата на мисълта. Поради тази причина, преди да започнете работа с руни, трябва да се уверите, че имате определени магически знания и успешно да ги приложите на практика.

Както вече разбрахме, има два основни типа работа със скандинавски герои:

  1. Изготвяне на формули за изцеление, богатство, премахване на щети, привличане на противоположния пол и т.н.
  2. Гадания по руни.

Откъде да започнете да учите зависи само от това какви цели преследва човек. Въпреки това много опитни езотерици препоръчват да започнете със съставянето на формули. Ако в рамките на един месец видите, че те наистина работят, отгатването на руните ще бъде толкова лесно, колкото обстрелването на круши.

Така че като цяло можете да създадете руническа формула за изпълнение на всяко желание. И, разбира се, има определени правила за това. За начинаещи магията на руните все още не е разкрита толкова много, че опитни езотерици препоръчват да използват готови формули.

Както можете да видите на изображението, в някои случаи са разрешени други руни. Например във формулата „Универсален защитен щит“ ​​първият и третият символ са Turisaz, а в центъра, непознат досега за нас, е Tivaz. Това е една от руните на немската азбука, означаваща войн, бог. И така, екстремните символи - унищожавайте, разсейвайте всичко лошо в живота на човек с помощта на средната руна. Такава формула е добър амулет срещу магически атаки, дава сила на ума, позволява ви да издържите на всяко изпитание.

Къде да носите амулети

Сега знаете откъде да започнете да изучавате руни. Но освен това, вие също трябва да се научите как да ги използвате правилно. Руническите формули са амулети, които могат да се носят върху тялото или дрехите, както и да се изписват върху предмети и снимки. Всичко зависи от самите символи, както и от намеренията на човека. Ако нещо ви боли, тогава формулата може да се напише върху лейкопласт и да се залепи на правилното място.

Освен това амулетите на китката, рамото и шията показаха висока ефективност. В този случай изборът е ограничен само от лични предпочитания и комфорт. Желателно е руните да не са видими за външни лица. Освен това не можете да говорите за целите си, докато символите работят. Ако все пак някой е забелязал рунически символи върху вас, кажете, че е точно това.

Гадания по руни

Това е чудесен начин да погледнете в бъдещето, да разберете какво тревожи човек и какви опасности го предупреждават. Има доста различни гадания, но работата с руни за начинаещи трябва да започне с най-простите. Преди това трябва да се настроите на въпроса, който ви вълнува, и да изхвърлите всички чужди мисли. Желателно е да няма ненужни елементи на масата, където ще се извършва оформлението. Руните трябва да бъдат поставени върху червена кърпа и разбъркани добре. Можете да четете молитви над тях. Мислено задайте въпрос, който ви интересува, и вземете една руна. Неговото значение ще бъде отговорът на вашия въпрос. Освен това при някои гадания се използва и обърнато значение. Тоест, ако в права линия, например, руна означава щастие, в обърната - скръб.

медитация

Има и друга област, в която е възможно използването на руни. И така, медитацията е друг прекрасен начин за подобряване на здравето или постигане на желания резултат. Например вашата цел е да отслабнете. За да направите това, направете вашата снимка (най-доброто от всичко, ако това е снимка преди натрупване на излишни килограми, а не след това). Начертайте кръг в центъра и поставете желаната формула.

Сега трябва да легнете удобно или да седнете, така че изображението да е постоянно пред очите ви. Погледнете снимката за малко и помислете как тялото ви скоро ще се промени. След това трябва да затворите очи и да си представите как енергията на тези символи ви обгръща. Те сякаш проникват в тялото и ума ви. Тези руни трябва винаги да са пред очите ви.

Самото започване на медитация не означава, че няколко излишни килограма ще изчезнат в края й. Всъщност руните променят съзнанието, дават сила на волята, вдъхновяват. Ще се почувствате заредени с енергия и вероятно ще промените хранителните си навици или ще се регистрирате за фитнес. Почистването на руни от негативност за начинаещи става по същия начин.

Руните не могат просто да отнемат и отнемат излишните килограми или да премахнат щетите, но могат да ви помогнат да се движите в правилната посока. Само медитирането и чакането на чудо няма да донесе никакви резултати. В същото време човек не може да пренебрегне усещанията, които възникват след подобни медитации. Например, човек използва руническа формула, за да си намери работа. В един момент му хрумва, че трябва да провери отново свободните места в сайта. Най-вероятно това чувство се е появило по някаква причина. Ако човек се вслушва във вътрешните си чувства, след няколко дни ще получи работата, за която мечтае.

Когато използвате този метод, определено трябва да вярвате в неговата сила. Не питайте руните как да започнете да действате, а почувствайте тяхната сила и енергия, които определено ще ви помогнат. Сега определено ще съберете сили и ще действате.

От тази статия ще научите:

    Какво представляват руните

    Как да научите руни сами

    Как да изберем книги с руни за начинаещи

    От кои книги да започна да уча руни?

    Кои книги за руни са признати за най-добрите

    Има ли книги за руски руни

не е просто езотерична играчка, а сложен механизъм за регулиране на енергиите на Вселената. Попаднали в ръцете на несериозен и неподготвен човек, те могат да навредят не само на него, но и на околните. В древни времена се е вярвало, че: "Това, което е написано в руни, е извън силата да промени дори Бог." Тази статия има за цел да ви разкаже за това какви книги за руни съществуват, кои от тях са най-подходящи за начинаещ и ще ви помогне да разберете всички тънкости на руническата магия.

Книги с руни за начинаещи: първи стъпки

Най-древните знания за руните привлякоха и продължават да привличат вниманието на много хора сега. Но за да научите как да използвате силата на руните компетентно и безопасно за себе си и другите, трябва да изучите и разберете голямо количество информация. Руните се използват в магията за гадаене, ритуали, а също и като защита от злото.

Руните са не само красиви камъни, върху които са приложени изображения на мистични знаци, но и специални символи, използвани за рисуване на пиктограми и магически кръгове. За да придобиете достатъчно знания за руните и да научите как да ги използвате, трябва да изберете най-добрите книги за руни, да ги купите и да се задълбочите в изследването. Днес е много трудно да се намери компетентен ментор, така че черпенето на информация от печатни източници е идеално.

Изучавайки книги за руни, можете самостоятелно да научите как да използвате рунически символи. Но не забравяйте, че руните са много специфичен магически инструмент, който може да накаже онези, които нямат необходимите знания и в същото време да се осмелят да го безпокоят.

И така, откъде трябва да започне един начинаещ, когато започне да изучава руни? Отначало не се стремете незабавно да изучавате сложна литература и още повече да се опитвате да гадаете или да извършвате магически ритуали.

Това са основни и основни знания, които формират основата за последващи практически упражнения. Струва си да обърнете внимание на значенията на всяка, без изключение, руни и да ги научите наизуст, защото без тази информация е невъзможно да се извършват ритуали и гадаене.

В допълнение, тази основна информация ще позволи да се разбере какво свързва всеки отделен човек с тази или онази руна, което е много важно в процеса на гадаене.

Препоръчително е начинаещите да изберат две или три книги за руни от различни издателства. Това е достатъчно, за да научите историята на този магически инструмент и да изучите значенията на всички руни.

Към днешна дата има много тематична литература, така че трябва да се дадат някои съвети относно избора на книги за изучаване на руни.

  • Владимир Петрухин. "Митовете на Древна Скандинавия".

Тази книга е най-важният източник на информация за древните руни. Разказва историята на Скандинавия, нейните митове и легенди.

В древни времена всеки човек е наричал собствения си народ истински, докато други са смятали за варвари, които дори не са били в състояние да изразят ясно мислите си. Но с течение на времето хората разбраха, че на планетата има голям брой народи, които имат свои традиции, култура и религия. Именно легенди и митове ще направят възможно да се разбере в какво вярват различните народи и как са виждали света около тях.

Също така в тази книга говорим за представите на народите на Скандинавия за земния свят. Те бяха отразени в скандинавската митология, в паметници на културата, които станаха достъпни за познание благодарение на археолозите. По време на Великото преселение на народите културата на народите на Скандинавия е тясно преплетена с културата на староруските славяни. В това отношение книгата съпоставя и противопоставя традициите на скандинавците и славяните.

Можете да намерите още повече книги за руните в нашия онлайн магазин.

  • Фрея Асвин. Руни и мистерии на северните народи.

Това издание отразява езотеричните, митологични и религиозни традиции на народите на Скандинавия, Германия, Холандия и Британските острови.

В публикацията намериха своето място рунически традиции, изображения на най-древните скандинавски богове, описание на системата на матриархата от древността.

  • Адити А., Адити Е. Руни: Интерпретация на по-стария Футарк.

Това ръководство дава най-пълната картина на руните и гадаенето по тях. Създателите на книгата успяха да съберат колосално количество информационен материал за историята, митовете, ритуалите и производството на магически талисмани. Книгата има подробни описания на всяка руна, които също са снабдени с техните изображения.

В допълнение към всичко по-горе, книгата предоставя описания на различни техники за гадаене, а също така обяснява всички възможни оформления на руни. "Руни" е една от първите публикации, пуснати в руската версия. Създателите на книгата успяха да обяснят подробно и ясно механизмите на руническите взаимодействия.

Последният раздел на изданието съдържа „Прорицанието на ясновидеца“ – това е един от текстовете на Старшата Еда. Информацията, съдържаща се в тази книга за руните, позволява не само да се запознаете с руните, но и да приложите придобитите знания на практика.

Тази книга ще даде отговори на много въпроси и ще се превърне в трамплин за по-нататъшно познаване на руните.

И едва след като изучите основния блок информация за древните руни, трябва да преминете към по-сложна литература. Компетентното и съзнателно изучаване на тематичния материал ще ви позволи бързо да научите мистерията на използването на рунически символи.

Най-добрите книги за руни: теория и практика

Така че, след като се запознаете с основите, можете да продължите към изучаването на по-сложна литература. По-долу са книги за руни, от списъка на които определено ще можете да намерите тази, която ще ви заинтересува. Имате право да четете тези книги безплатно в онлайн ресурси в пробен режим, но все пак е по-добре да закупите изданията, които харесвате, в печатна версия. В крайна сметка е доказано, че информацията се усвоява с 93% по-добре и по-бързо, ако я четете от лист хартия, а не от екрана на монитора. Освен това авторът, като всеки друг човек, иска да бъде възнаграден за свършената работа.

  • Кенет Медоус. Магия на руните.

Създателят на тази книга предлага съвсем различен поглед върху гадаенето по древни руни – той ги свързва с концепцията за шаманизъм. Кой е шаман? Това е името на човек, който е в състояние да общува с магически сили и да обменя енергия, за да получи необходимата информация. Корените на това явление се връщат към езическите вярвания на най-древните племена, включително скандинавската религия.

Книгата говори за особен вид шаманизъм – рунически. Руническите шамани са живели в Северна Европа, Исландия и Скандинавия. Шаманизмът има много близки черти с други разновидности на духовно възприятие, но в същото време между тях има много съществени разлики. Какво точно, можете да разберете, когато прочетете тази книга.

В допълнение към историята на шаманизма, книгата представя и няколко начина за използване на гаданията на северните народи, включително гадаене по древни руни.

  • Блум Ралф. „Книгата на руните: Компас за навигация в смутни времена“.

Сред многото книги за руни, тази е най-популярната. Тя може да стане надежден и верен съветник по пътя на вашето себеоткриване. Авторът успя да разкаже накратко вековната традиция за тълкуване на руни на прост и лесен за разбиране език. До голяма степен благодарение на това "Книгата на руните" с право се превърна в световен бестселър.

Тази работа стана известна с това, че предизвика разделение и разгорещен дебат сред хората, участващи в изучаването на древни руни. Създателят на книгата в нетрадиционна версия прочете значенията на отделните руни и направи много смел ход - направи модификации на руническата система. Той предложи да се използва "празната руна" или, с други думи, "Руната на Один". Ралф Блум също промени донякъде тълкуването на руните и техния ред.

  • Колесов Е.Н., Торстен Е.А. "Руни".

Създателите на книгата "Руни" са практици и консултанти рунолози, които са посветили около петнадесет години на написването на тази работа. През този период те разбраха как руните резонират с хората, каква информация може да се извлече от руните при гадаене, как да се използват руни за коригиране на възникващи събития, тоест как и с каква цел трябва да се правят талисмани, да се правят заклинания и да се извършват ритуали.

В книгите за руни, както местни, така и чужди, вниманието е фокусирано главно върху класическия футарк, който се състои от 24 знака и една празна руна. В същото време другите му разновидности - 16, 18, 33 или повече руни - или изобщо не се споменават, или са описани в общи линии. Създателите на това издание са разработили всички съществуващи системи от древни руни, така че този опит може да бъде много полезен за практикуващ рунолог.

  • Кая А. "Руни".

Тази книга за руните е много подробно и практично ръководство за гадаене по руни. Това издание съдържа кратка история на руните и някои скандинавски митове. Също така в книгата имаше място за преглед на Futhark - магическата азбука на древния Север.

В последната част на книгата говорим за индивидуални методи за използване на гадаене и невероятните свойства на обектите, маркирани с руни. Със своя прост и сбит език книгата се счита за просто и достъпно ръководство за читатели от всички нива на умения.

И в заключение бих искал да отбележа гъвкавостта на тази публикация. Независимо дали книгата попада в ръцете на начинаещ в гадаенето на древни руни или професионалист, тя ще представлява интерес и за двамата.

  • Амфитеатров В. Л. "Руни: мъдрост и сила."

Тази книга се счита за учебник по руническа магия в двата й основни аспекта: създаването на артефакти и амулети, надарени с магически сили, което се отнася до надписа в руни, и практиката за използване на руни за гадаене, която се появи по-късно.

Основни книги за руски руни

Руните на древните славяни винаги са били и остават загадка за руския народ. Дори и сега все още се водят разгорещени спорове дали славянската писменост е съществувала преди покръстването на Русия. Към днешна дата са събрани значителен брой аргументи в полза на факта, че първата руска азбука не е била кирилица и има много доказателства, че писмеността е била руническа.

По-долу са най-популярните публикации за руски руни:

  • Асов А. „Славянски руни. Кратко ръководство за изкуството на гадаене и гадаене.

Славянските руни са оригиналните руни, Божият дар. Те са "родени" по едно и също време с Вселената. Те съдържат знания за структурата на цялата Вселена. Те са изпълнени с магически сили и служат за духовно пробуждане и личностно развитие.

  • Асов А. "Знаци и руни на влъхвите."

От древни времена влъхвите, които са наричани пазители на мъдростта, говорят за мъдростта на Вселената чрез легенди и митични приказки. Само по този начин скритата мъдрост можеше да се предава от поколение на поколение. Пазителите винаги са се грижили мъдростта, предаваща се от поколение на поколение, да запази основното - най-древната руническа символика, която отразява законите на Космоса, така че след епохата на древната тишина да настъпи Ренесансът на традицията. В тази книга за руните говорим за руните на древните славяни, за тяхното писмено наследство преди приемането на християнството, за пазителите на криптографски и рунически славянски ръкописи. Освен всичко това в книгата имаше място за руническо писане.

  • Меншикова К. „Руните разкриват тайните на света. Древни знания в магически символи.

Руните са магическа символика, която е била широко използвана преди приемането на християнството. Човек, който докосне руните, престава да бъде обикновен. Тази книга за руни се основава на техника, която ви позволява да използвате руни за трансформиране на вътрешния свят на хората: съзнанието се разширява до степен, че човек започва напълно да разбира и осъзнава случващите се събития, опитва се да ги контролира. Това ниво на магия предоставя големи възможности. Тази книга се нарича жива.

Тя се основава на преживяванията и чувствата на реални хора, участващи в познаването на руните. Те успяха напълно да променят себе си, собствената си съдба и съдбата на своите близки, на страниците на тази публикация е разказано всичко това. Водени от описаната техника, вие ще можете да овладеете умението, да разкриете невероятните възможности и голяма сила на такъв древен магически инструмент като руните.

Можете да поръчате някои от тези и много други книги за руни в нашия онлайн магазин Witch's Happiness, който с право се счита за един от най-добрите езотерични магазини в Русия.

Времената, когато тайното знание се предаваше само от уста на уста, отдавна отмина. Каква благословия, че живеем в информационната ера и можем да се поучим от стотици опитни практикуващи и изследователи на магията.

Не пропускайте тази възможност! В книжния каталог на „Щастието на вещиците“ ще откриете изпитани рецепти, уникален личен опит на магьосници, улики за езотерични тайни и всичко, за което копнее вашата магьосническа душа.

И ние ще се радваме да ви помогнем с избора на книги.. И ние винаги сме във връзка във Facebook, Telegram, VK и WhatsApp.

„Щастието на вещиците“ – магията започва от тук.

РУНИ ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯ - ИНСТРУКЦИИ ЗА НАЧИНАЕЩИ

РУНИ ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯ - ИНСТРУКЦИИ ЗА НАЧИНАЕЩИ

Цитат от velesovdom
Нека да поговорим как да научим руническо изкуство, откъде да започнем за начинаещи. Такава малка инструкция за манекени.

Тази тема просто се появява. Затова реших, че подобна статия на тази тема е необходима.

Освен това много начинаещи имат погрешно впечатление, че руните са много прости и напълно безопасни. Е, как да си миете зъбите.

Че можете да нарисувате няколко знака, които са напълно неразбираеми за вас и да очаквате, че точно сега в живота ви всичко ще се промени драстично.

И така тези хора пишат с молби да предложат магическа формула, която да реши всичките им проблеми без никакво участие и труд от тяхна страна.

Това не означава, че човек, който дори не знае имената на руните, ще може да постигне всичко в руническата магия. И вие трябва да разберете това. Че руните са сериозна и древна магическа традиция. Че първо трябва да се запознаете с тази традиция и да се задълбочите в нея, да се потопите с глава и едва след това, може би, ще започнете да успявате с магия. Или може би, като се задълбочите в него, обикновено решавате, че това не е ваше, и отивате да търсите щастието на други места.

Изучавах руни в продължение на 2 години, преди да реша да направя първия си рунескрипт. Не казвам, че трябва да чакате толкова дълго. Не, всеки тук е различен. Но аз искрено не разбирам как им хрумва, че след като седяха във форумите 2 дни, вече могат да практикуват руническа магия. Ето защо, по някаква причина, карането на кола без да се научи, на никого не му хрумва да седне. И тук през цялото време. Въпреки че последствията могат да бъдат не по-малко тъжни.

Знаете ли, приятели мои, че по-рано са се принасяли човешки жертви на северните богове? Или че акушерските руни са били издълбани в родилки право върху ръцете им? Разбира се, съвременният рунолог трябва да се отнася символично към човешките жертвоприношения, това е образ на принасяне в жертва на човешкото за божественото. Е, като ехо от древните ужасни обреди - използването на собствена кръв в руническата магия.

И освен това северните богове са много сурови, те в никакъв случай не са мили старци и старици, които седят на облаци и свирят на арфи. Въпреки че са силни, мъдри и смели. Те се бият помежду си, изграждат интриги, отмъщават, убиват. Достатъчно е да си припомним, че едно от имената на Один е Богът на бурите и лудостта. И е лесно да ги ядосате. Особено такова явно неуважение като желанието да се получат резултати от руническата магия, без да се изучават руните и без да се рови в традицията.

Тези. трябва да станете достатъчно силен и да сте достатъчно запознати с руническата традиция, за да се чувствате почти наравно със северните богове. Вие, разбира се, трябва да се отнасяте към тях с уважение, но без благоговение и страх. Само в този случай можете да разчитате на тяхната помощ.

Така че руните изобщо не са играчки, повярвайте ми. И да се нараниш с руни на некадърен човек е много, много просто.

Не вярвам, че руните са достъпни само за елита, не. Но вярвам, че преди да започнете да правите руническа магия, трябва да имате поне минимална теоретична подготовка. Първо, трябва да знаете имената на всички руни и техните значения. Вие, разбира се, трябва лесно да ги разпознавате в рунескриптите, да можете да произнасяте и пишете руни без колебание.

За това съветвам начинаещите да прочетат нещо за руни. По-добре е да започна с любимата ми Фрея Асвин, от нейната книга Руни и мистерии на северните народи, понякога в интернет по някаква причина се нарича Руни и женска сила, въпреки че текстът е същият и не пише за женската сила да кажа толкова много. Вероятно някаква преводаческа интрига. Считам това ръководство за най-доброто за руните и съм много благодарен на съдбата, че тази книга за руните ми попадна първа.

Също така, за начинаещи, можете да прочетете книгата на Адити „Руни“, основите са много ясно посочени там и най-важното, накратко, т.е. няма да има каша в главата. Можете да го изтеглите тук. Е, прочетете и Батюшков книгата му „Практика на рунни амулети“, също много практически полезни.

Веднъж споменах и книгата на В. Катишков и Е. Краснова „Rune Lagus или пътят на шаманското сънуване в тълкуването на Futhark“. Много добра и интересна книга, но не за начинаещи. Просто има много широки интерпретации на руните, ще се объркате и главата ви ще пуши. Така че прочетете тази книга по-късно, когато научите основите.

Също така не забравяйте да научите нещо за скандинавската митология. Така ще разберете по-добре архетипите на северните богове и традицията. Бих ви препоръчал 2 книги: 1-ва - Хелън Гербер "Митовете на Северна Европа", изтеглете я, има я в интернет, и 2-ра: Владимир Петрухин "Митовете на Древна Скандинавия", отлична книга, не я намерих в Интернет, купих го от Ozone.

По-старата и по-младата Еда, разбира се, също може да се чете, но малко е ясно за начинаещите. Останалите книги за руни някак си не ме впечатлиха, така че няма да ви препоръчам нищо друго.

Но теорията си е теория. Руните са символични знаци, изображения и всеки човек вижда нещо свое във всяка руна. Това е като тълкуването на сънищата. Едни и същи символи могат да означават различни неща за различните хора.

И вие също трябва да разработите свои собствени изображения и концепции относно всяка руна. Те ще бъдат различни от книгите и от моите. Това е основната причина едни и същи рунически формули да действат на различни хора по различни начини и изобщо да не действат на някого. Руните винаги са индивидуален път.

За да разберете вашите лични значения на руни, препоръчвам да започнете с гадаене. Вземете или направете свой собствен комплект руни за гадаене, осветете го и започнете да гадаете. Направете оформления за себе си и приятелите си, отгатнете за ден, за месец, за година, отгатнете за ситуации.

Не забравяйте да вземете тетрадка, в която ще записвате своите интерпретации, така че след известно време да видите кои руни са изпаднали и какво се е случило в резултат. Не разчитайте на паметта, със сигурност ще забравите какво се е случило тогава, знам от себе си.

Всъщност значенията на руните в гаданието и магията са много сходни, аз съм абсолютно убеден в това, въпреки че някои автори не мислят така. Освен това, ако се научите да гадаете добре, необходимостта от много магически действия ще изчезне от само себе си. Просто ще разберете причините за проблемите и как да ги разрешите.

Също така, за да се разбере енергията и значението на всяка руна, има практика на живи руни. Фрея Асуин препоръчва този метод (цитат от нейната книга):

„Методът, към който прибягна, се оказа много ефективен и съм готов да го препоръчам на всеки, който иска да влезе в контакт с руните. Изпекох двадесет и четири квадратни торти и украсих всяка с руна по реда на футарк. Всяка вечер призовавах Один и Фрея да благословят следващата руна и след това изядох тортата. Тогава просто се фокусирах върху тази руна и записах всички асоциации, които ми хрумнаха във връзка с нея. Все още пазя тези записи. От тях се роди моята книга.

направих така. Не съм живял всяка руна. Направих това за онези руни, с които ми беше трудно да вляза в контакт. Просто нарисувах тази руна с червен маркер върху себе си, понякога добавях Совуло или Вуньо и помолих руната да се прояви. И тогава гледах какво се случи. Как се промени здравословното ми състояние, какви събития започнаха да се случват (и със сигурност започнаха да се случват), какви мисли посетих относно тази руна. По правило не отмивах руната, докато не започнах да разбирам нейната енергия.

Като цяло можете да изберете един от горните методи и да го използвате. Освен ако не бих препоръчал да използвате метода на пребиваване за потенциално опасни руни: Turisaz и Hagalaz. Но тук зависи от вас.

По отношение на компилацията на рунескриптове, вероятно няма да напиша нищо. Точно когато разберете значенията на отделните руни, можете лесно да съставите свои собствени формули. Или използвайте непознати, но в този случай трябва вътрешно да се съгласите с тази конкретна формула и да разберете защо тази или онази руна е тук.

Е, форумите за руническа магия и гадания също са много полезни за четене. Хората там споделят личния си опит и това е, така да се каже, живо потапяне в руните.

И отделно искам да засегна въпроса за хората от други традиции, които искат да се занимават с руни.
Много често хората ми пишат, че са християни или мюсюлмани и искат например да използват някаква руническа формула.

Сега сигурно много ще разочаровам всички. Приятели мои, не можете да използвате руническа магия, ако живеете в християнството или в исляма. Трябва да решавате проблемите си в рамките на традицията си. А руническата магия е строго противопоказана за вас, дори само защото вашите традиции го забраняват. И ще имате силен подсъзнателен конфликт, който може да доведе до много неблагоприятни неща. Ще бъдете порязани, наранени, може да се разболеете опасно, да ви блъсне кола и може да ви се случи нещо друго лошо.

Руническата традиция е езичество по същество и ние носим дарове на нашите езически богове - Тор, Один, Фрея, Фриг. И вярвате в един от вашите богове.

По-лесно е за тези хора, които вярват, че има една-единствена божествена енергия и тя може да приема различни форми, а различните богове са архетипи, които отразяват части от нашата психика. Или че Бог е любов и хората са физическият израз на божественото. И кой знае, че целта на всички официални религии не е вашият подход към Божественото и реализацията на най-доброто във вас, а главно борбата за власт и влияние. И в това отношение много важни неща в официалните религии се изкривяват. Тук хората с такъв мироглед определено ще успеят с руни.

И няколко думи накрая за руническата магия. Руните са много мощен инструмент за промяна на реалността. Тези, които са го опитали, вече са успели да потвърдят това. Искам да ви предупредя само за едно нещо. Пазете се, приятели мои, да не бъдете увлечени от фантазии как трябва да бъдат нещата и да не намерите пътя си и да живеете собствения си живот. Това е най-лошото нещо, което може да се случи на човек.

Общо взето, продължавайте така. Успех и мъдрост по този път.