×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Билкови продукти 

Нови продукти

Най-продавани

Горещи оферти

Блог

Полезни статии

Здраве и красота

Експертни мнения

Podcast

Уебинар

Здраве с д-р Жиланов

Новини

Фертилитет и либидо – как да ги повишим

Фертилитет и либидо – как да ги повишим

виж повече
Психологическото въздействие на социалната изолация

Психологическото въздействие на социалната изолация

виж повече

Отзиви на клиенти

Наталия Шапиро за

Енергизираща билкова смес - С корейски и сибирски женшен, ашваганда и мака, 59.2 ml

Много ефективно действие. Доволна съм.

Евгени Нанев за

Alpha-GPC / Алфа-глицерил фосфорил холин, 60 капсули

Бърза и лесна поръчка.

Проф. Д-р Мария Малинова, д.м за

Тудка (Тауроурсодезоксихолова киселина) TUDCA – здраве за черния дроб и жлъчния мехур, 500 mg, 60 капсули

Поздравления на екипа, за изключително компетентните и изчерпателни отговори на читателите! Успехи!

Въпроси от онлайн консултация с лекари

Попитай специалистите
Здравейте казвам се Роси Иванова Значи последната ми менструация беше на 17.01.2024 на 23.02.2024 запазих си час при акушер-гениколог видя ме на видеозона и каза че всичко е на ред няма повод за претиснение и ме изкара на 4 гестациона седмица и 6 дни. Но преди няколко дни отидох пак на лекар имах болки в кръста и ме видяха лекарите и пак ми казаха че бебето е добре и те ме изкараха на 5 гестациони седмици И сега съм объркана Не се ли брой бремеността от последната менструация

Здравейте,

Гестационният срок се определя от датата на последната редовна менструация. Понякога е възможно бебето да върви по-голямо или по-малко. По измервания може да отговаря на 5-а седмица, а вие да сте в четвърта и т.н. Независимо от това, Вие се намирате в гестационната седмица, която е определена от датата на последната редовна менструация.

Поздрави,

Д-р Кръстанова

!Кликни, за да видиш отговора Скрий
Здравейте, Бихте ли препоръчали пробиотик за справяне с хистаминова нетолерантност? Има ли научни данни за употребата на масло от индийски тамян (Botsvwlia serrata) при Струма нодоза и ошипяваниа? Благодаря предварително!

Здравейте!

Можете да ползвате пробиотици срещу хистаминовата непоносимост, но с уговорката, че ограничаването на количеството богати на хистамин храни от диетата е първата, по-важна мярка. Такива храни, както вероятно знаете, са пушените меса и колбасите, морските „дарове“, зрялото и ферментиралото с плесени сирене, спанакът, авокадото, рибните консерви и виното. Други храни, които могат да засилят отделянето на хистамин, са сушените домати, фъстъците, бананите и черният шоколад.

Сред пробиотиците, подходящи при хистаминова нетолерантност, са тези, съдържащи повече щамове на бифидобактериите  - B. longum, B. bifidum, B. lactis, B. infantis, B. breve и B. lactis. Някои от тези щамове разграждат излишния хистамин от диетата, други намаляват алергенността на диетичните протеини или потискат активността на патогенни микроорганизми, които продуцират хистамин или проявяват имуногенност (която също води до отделянето на хистамин в червата). Един от подходящите пробиотици за целта е този: https://revita.bg/shop/probiotik-cink-flora-bifido-lacto-70-mlrdprobiotici-14-sshama-formula-120-kapsuli ; алтернатива е Omnilact Plus https://revita.bg/shop/omnilact-plus-probiotik-omnilakt-plyus-60-kapsuli - той има подобни свойства, въпреки че не са акцентирани пряко в описанието му като хистаминопонижаващо средство.

От не-пробиотичните продукти с антихистаминова (в смисъла на намаляваща отделянето на хистамин в червата) активност се отличават съставите с кверцетин, например този - https://revita.bg/shop/immune-support-quercetin-500-mg-60-kapsuli , в доза от 1 капсула дневно. Той се съчетава отлично с пробиотиците и с нискохистаминовите диети и може да се използва заедно с тях по време на сезоните или периодите, когато непоносимостта се изостря най-много.

Относно влиянието на Босвелия върху възлестата гуша (struma nodosa), то определено е благоприятно – както при самостоятелен прием, така и в съчетание с куркума и спирулина, както е доказано през 2019 г.  В рамките на 12 седмици прием на трите в комбинация, е наблюдавано намаляване площта на изследваните възли средно с 0.611 кв. см в сравнение с 0.178 кв. см при плацебо https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31322200/ . Самостоятелният прием на Босвелия може да даде подобни резултати, понеже тогава нейната доза е по-голяма от използваната в тройната комбинация.

Срещу ошипяванията, Босвелия проявява противовъзпалителен и антиоксидантен ефект и може в по-дългосрочен план да повиши подвижността и да намали оплакванията – разбира се, без да е в състояние да предизвика премахването или „разтварянето“ на шиповете. Дозата е същата, каквато е необходима и при проблемите с щитовидната жлеза – 3 пъти дневно по 1 капсула, по възможност с по-голямо количество вода (пълна чаша).

Поздрави,

Борис Гинчев

Магистър-фармацевт

!Кликни, за да видиш отговора Скрий
Здравейте,бременна съм в 3 месец и искам да попитам какви витамини може да пия по време на бременността .

Здравейте,

Може да приемате Alive! Prenatal Gummy Vitamins / Алайв! Мултивитамини за бременни или Alive! Complete Prenatal Multi-Vitamin / Алайв! Мултивитамини за бременни с растителна DHA. И двата продукта осигуряват всички необходими вещества в подкрепа на женското здраве по време на бременност. Вторият продукт съдържа и DHA, необходима за развитието на мозъка, нервната система и зрението на плода.

Поздрави,
д-р Аелита Петрова

!Кликни, за да видиш отговора Скрий
Продуктът беше успешно добавен в любими.