Не вземайте куче на детето, докато е прекалено малко

куче, порода куче, куче мопс, куче бийгъл, куче боксер, йоркширски териер, Немска овчарка, кокер шпаньол



Най-добре изчакайте детето да порасне, за да може да участва в отглеждането на кучето и да има определени отговорности. Това ще помогне за възпитанието на вашия наследник. Има някои породи кучета, които са особено подходящи за деца. Те са дружелюбни, поддават се на дресировка и изпитват силно развит инстинкт за протекция на малките членове на семейството. Ето някои от тях:

Мопс
Особено модерна порода в момента, мопсът е подходящ избор за семейство с деца. Не изисква дълги разходки, но трябва да се полагат специални грижи за козината и очите му, които често страдат от инфекции, заради сбръчканата кожа. Мопсът има весел нрав и е много нежно и чувствително куче. Високата му цена може да се окаже проблем за някои семейства.

Боксер
Голямо и привидно страшно куче, боксерът е порода с много лек нрав. Възпитава се лесно, топлолюбив, мързелив и лаком е. Една от най-подходящите породи за деца, защото е игрив и не спира да дарява и търси внимание. Не проявява агресия към хора, осбено към деца. Силно се привързва към стопаните си и затова има високо изразено защитническо чувство. Слабото място на боксерите е, че често боледуват и имат ниска продължителност на живота (8-12 години).

Йоркширски териер
Една от най-разпространените породи, Йоркширският териер се е превърнал в куче-аксесоар. Зад панделките и прическите, с които обикновено стопаните ги кичат, се крие едно умно, дружелюбно и нежно куче. Подходящо е за деца, защото обича да си играе и да му обръщат внимание. Не трябва обаче да се злоупотребява с него, защото ако се разгневи, започва силно да лае. Подходящо е за не много малки деца, които умеят да общуват правилно с кучето. Не изисква големи грижи и е лесно за отглеждане.

Немска овчарка
Немската овчарка е страхотно семейно куче, но се нуждае от пространство за движение и чести разходки. Затова не си вземайте това куче, ако живеете в малък апартамент. Всичко останало обаче прави немската овчарка един от фаворитите сред всички породи кучета. Обичлив и верен на стопаните си до степен да рискува собствения си живот за тях. Изключително интелигентно куче, което се възпитава бързо и лесно. Резервирано към непознати, но никога не напада деца и има специално отношение към тях

Кокер шпаньол
Енергичен, лаком и добър. Кокер шпаньолът е страхотен избор за деца, особено, ако растат заедно. Общителен е с хора и с други животни и винаги подхожда положително към непознати. Проблем може да бъде хиперактивността му и нуждата от движение, но като цяло е страхотно семейно куче. Не боледува често и живее до 13-14 години.

Бийгъл
Игрив изследовател, бийгълът се справя също толкова перфектно с ролята на домашен любимец, както и на ловджийско куче. Обича да общува и е много енергичен. Поддава се на дресировка и умее да е послушен, което е важно за едно семейно куче. Лае срещу непознати и не се държи дружелюбно с хора, които не познава.

Породи кучета, които не се препоръчват за деца:
бултериер, ротвайлер, питбул, ризеншнауцер, пинчер
.


Храносмилателни ензими вредни комбинации храни
eXTReMe Tracker

- Последователи